startpagina

Hier vind je veel gestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden over en voor de prachtige 100% natuurlijke verzorg producten van Natuurlijk4Dogs. De producten verbeteren de huid en vacht van alle honden voor alle leeftijden. Speciaal voor de (Labra)Doodles zijn producten ontwikkeld die ervoor zorgen dat de vacht niet gaat klitten en of vervilten een zogenaamde anti-klit producten. Maar mis je jouw vraag stel hem gerust door de vraag op te sturen naar Natuurlijk4Dogs met deze link >>

Over het gebruik van de zeep, shampoo, hebben jullie tips voor het gebruik van de shampoo?

– Natuurlijk4Dogs maakt op ambachtelijke wijze shampoo en conditioner met wat extra vet om deze minder drogend te maken voor de huid. Om de kans zo klein mogelijk te maken dat dit vet rans wordt (wat ook kan gebeuren met vetten in de keukenkast) is het slim de zeep tot gebruik koel, droog en donker te bewaren. Hierdoor blijven geur en kleur ook beter behouden.
–  In de shampoo van Natuurlijk4Dogs zit alle van nature aanwezige glycerine nog gewoon in het eindproduct, en is daardoor wat gevoeliger voor vocht dan fabrieksshampoo. Houd de shampoo zo droog mogelijk door het gebruik van een goed zeepbakje of rekje, in het bijzonder zeep met een hoog percentage olijfolie, die anders wat slijmerig aan kan gaan voelen.
–  We proberen het natuurlijk te vermijden, maar om problemen te voorkomen als we toch een beetje zijn uitgeschoten met die mooie kleurtjes: donkere washandjes gebruiken!

Is de shampoo van Natuurlijk4Dogs veilig voor de huid van mijn hond?

Onze producten, ook onze shampoo, beschikken (of we zijn er mee bezig de zogenaamde ontwikkelingsfase) over een cosmetic safety assesment. Dit houdt in dat ze gecertificeerd zijn en geschikt zijn voor gebruik op de huid. Wel is het zo dat elke honden huid anders reageert. Stop met het gebruik van de shampoo in geval van irritatie. Gezond verstand gebruiken is altijd het beste.

Over de shampoo zelf, tussen de ingrediënten staat sodium hydroxide. Is dat niet gevaarlijk spul?

Sodium hydroxide wordt gebruikt om een de oliën te laten verzepen. We lossen de olie op in gedemineraliseerd water waardoor er een sterk basische oplossing ontstaat. Op dit punt is het inderdaad gevaarlijk, daarom dragen wij tijdens het maken van zeep altijd stevige handschoenen, en een veiligheidsbril. Tijdens het verzepingsproces gaat de sodium hydroxide echter een chemische reactie aan met de oliën. Omdat wij altijd meer vet toevoegen dan wat nodig is om volledig met de sodium hydroxide te reageren weten we dat er in het eindproduct geen sodium hydroxide meer aanwezig is.

Er zit een wittig poeder op een van de zijkanten van mijn zeep, shampoo. Wat is dat?

In het Engels wordt dit ‘soda-ash’ genoemd, een goede vertaling hebben we nog niet echt gezien. Het is ontstaat lang niet bij elke shampoo, en welke omstandigheden het bevorderen is niet echt duidelijk. Het is echter ongevaarlijk, en na een keer wassen is het meestal al van het blok af. Wij snijden het ook wel van het blok af, maar dan blijft er minder heerlijke shampoo over voor onze klanten. Het is niet schadelijk en je kunt het er zelf afwassen, dit is de reden waarom we het over het algemeen laten zitten.

Hoe wordt de shampoo van Natuurlijk4Dogs/Natuurlijk4U getest?

Allereerst zijn alle ingrediënten gezamenlijk getest door laboratorium en vervolgens voorzien van een cosmetic safety assesments. Alle ingrediënten zijn samen veilig in de shampoo. Na het maken van de shampoo wordt het blok gesneden en kijken we of alles er uit ziet zoals verwacht. Na een paar dagen volgt de tweede test, de zogenaamde zapp-test. Een klein stukje blok shampoo wordt hierbij tegen de tong gehouden. Als alles goed is smaakt dit naar zeep. Mocht er, bijvoorbeeld door een afweegfout, toch nog sodium hydroxide in de zeep zitten dan wordt dit onmiddellijk duidelijk door een zapp-gevoel, zoals het voelt wanneer je een elastiekje tegen je tong laat knappen. Als de zeep voor deze test geslaagd is dan is hij in principe veilig voor gebruik. Voor de zekerheid springen we zelf nog met een zeepje uit elke batch onder de douche…en als dat geen rare rode plekken of ander ongemak oplevert is de shampoo volledig getest, en klaar om zijn weg naar jouw hondenvacht voor een douche of bad te vinden!

Is de shampoo van Natuurlijk4Dogs op allergieën getest?

Al onze geuren zijn op allergieën getest, op dat gebied kunnen we je van informatie voorzien. Verder zijn onze zepen niet op allergieën getest. Mocht je vragen hebben of ergens over twijfelen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe lang kan ik de zeep van Natuurlijk4Dogs bewaren?

Bij iedere shampoo vermelden wij een “best before” datum. Dit is de houdbaarheidsdatum van de kortst houdbare olie of vet die in de zeep verwerkt is. Over het algemeen zal de zeep echter een stuk langer dan deze datum houdbaar zijn. Lichte verkleuringen in de loop van de tijd, evenals een verlies van geur zijn normaal. Raar gekleurde vlekken en een sterke ranse geur zijn tekenen dat de zeep niet goed meer is. Mocht dit heel snel nadat je de zeep gekocht hebt al optreden laat het dan even weten, dan krijg je natuurlijk gewoon een nieuwe! Daarentegen mijn mening is dat de zeep/shampoo net als goede wijn is hou ouder hoe beter.

Mijn hond heeft een olifantshuid wat kan ik doen?

Wanneer een hond door diverse redenen en oorzaken een olifantshuid heeft ontwikkeld en je wenst weer dat hij vacht terug gaat krijgen is een stappen plan van aanpak zeker gewenst. De natuurlijke producten van Natuurlijk4Dogs hebben allemaal actieve hoogwaardige natuurlijke ingrediënten waardoor een scala van oplossingen geboden kan worden.

Het meest effectief is dit dagelijks schema die je met jouw hond voor 1 week volgt:
==> Masker van Tamanu Olie, 6-8 uur laten intrekken
==> Wassen met 2-1 Shampoo
==> Insprayen met (Labra)Doodle Vacht Spray of Vacht Spray
==> Actieve krabplekken insmeren met Multi Crème

Na 1 week is het advies om contact op te nemen met de vachtspecialist consulent opgeleid door Natuurlijk4Dogs, voor de stand van zaken om eventueel verder huid en vacht advies te geven voor verder aanpak.

Deelt dit: