Wassen en dan geen klitten hoe doe je dat?

Het is winter en de wegen zijn glibberig en worden met zout gestrooid dus wat doe je dan om het zout uit de vacht en van de huid te verwijderen? Je wast je hond met een van de blokshampoos van Natuurlijk4Dogs om zo de optimale gezondheid van je hond te hebben en vooral in dit geval te behouden. Een slechte conditie van de huid en vacht is immers de reden van de vele kwaaltjes van wat oudere honden.

Om te wassen en dan na de tijd niet met gigantische vilten en klitten te komen is mijn advies om alleen te wassen met een shampoo die niet ontvet en alleen het vuil uit de vacht verwijdert zoals die van Natuurlijk4Dogs. Heeft jouw hond een middellange tot lange vacht is een conditioner zeker aan te bevelen van Natuurlijk4dogs. Binnen mijn assortiment heb je zowel de vloeibare als vast vorm conditioner. Een vloeibare conditioner die kennen we allemaal omdat wel maar de vaste blok variant conditioner is ook weer uniek te noemen voor de veterinaire branche. Wassen en dan de vacht aan de lucht op te drogen geeft altijd klit en viltvorming vandaar dat ik in de trimsalon altijd een van de twee conditioners gebruik en tijdens het föhnen de vachtspray er een aantal keren in spuit en nevel.

De vachtspray zorgt ervoor dat oververhitting bij het föhnen wordt voorkomen en zo de vacht niet wordt afgebroken of dat de vacht gaat klitten en vervilten alleen in mindere mate dan wat de Leave-In conditioner direct doet.

Het mooi van de Natuurlijk4Dogs shampoos is dat zelfs wanneer er een oneffenheid in de vacht of huid aanwezig is deze wordt op gelost bij de Natuurlijk4Dogs shampoos en overigens alle producten van Natuurlijk4Dogs. Herken je het volgende? Je wast je hond en dan laat je hem of haar aan de lucht opdrogen omdat dit nu net even makkelijker is dan wanneer je met bijvoorbeeld een handföhn gaat drogen.

Tot je grote schrik merk je na verloop van tijd dat je met geen mogelijkheid met een kam meer door de vacht heen komt. De wanhoop begint meester van je te worden want wat nu? Moet je de vacht scheren is dat de enige oplossing?

Geen nood deze vacht is weer goed te krijgen met de LEAVE-In conditioner van Natuurlijk4Dogs Hoe werkt dit? Je neemt ter grote van een erwt bolletje een beetje Natuurlijk4Dogs Leave-In conditioner en laag voor laag breng je dit aan in de vacht. Je wacht 30 minuten en wast dan de vacht met 2in1 Natuurlijk4Dogs blokshampoo en je zal zien dat de vacht weer goed doorkambaar is na deze behandeling.

Een video over LEAVE-In conditioner van Natuurlijk4Dogs vind je hieronder.

Deelt dit: