Wacht niet te lang

Doodletrimsalon & Boomertrimsalon in Overijssel www.wachtverzorging.com
0523 681612 | 06 46 83 55 62 + whats app

Veel eigenaren, met name van de momenteel populaire hybrides, zoals de Australian Labradoodle, Goldendoodle, Bernerdoodle, Maltipoo etc. zoeken rechtvaardiging voor het feit dat ze de aaibaarheidsfactor van hun honden niet willen aantasten en zelf kiezen voor een lange soms wat Shabby Look, fluffy look  van hun doodle. En daar zit nu ook het probleem. De doodles lijden vaak in mijn mening onnodig onder hun looks zeker met 28-30 graden Celsius buiten.

Het onderhouden van een doodle-mix vacht is niet eenvoudig en vraagt een consequente aanpak. Eén maal in het jaar bij de trimmer afleveren werkt niet. Wat werkt wel een plan van aanpak met abonnementsprijzen wat zowel werkt voor de eigenaar als de trimmer. Ook zijn er veel trimmers die niet voldoende kennis hebben van de doodle vacht of waar het simpelweg ontbreekt aan tijd om de vacht goed te behandelen zeker als de eigenaar tussen de trimbeurten door niets doet.

Of de eigenaren die niet willen betalen wat het kost om een zelfstandig ondernemer een halve dag of langer voor zich aan het werk te hebben, en dat op regelmatige basis. Door al deze factoren lopen er vreselijk veel van dit soort honden rond met een dramatisch geklitte en vervilte vacht, maar… ze zien er dan nog wel schattig uit (cynisch bedoelt…).

Deelt dit: