Uitleg en oplossing verharen

Help mijn hond verliest zoveel haren!

De “was- en blaastechniek” is een behandelmethode en manier die niet belastend is om wolharen en losse dekharen te verwijderen. De haarcyclus blijft onaangetast en huid en haarzakjes raken niet beschadigt.

“Mijn hond verhaart enorm, ik help een handje door regelmatig te borstelen” – een logische gedachte maar niet zo best voor de natuurlijke mozaïekverharing van de hond. Mozaiekverharing – Deze haren hebben een langere levenscyclus dan een half jaar. In dit geval sterft de vacht niet in één keer af. Elke haar valt afzonderlijk uit als zijn tijd is gekomen en wordt dan vervangen door een nieuwe haar.

Daarnaast worden er vaak verkeerde materialen gebruikt: Furminators, handschoenen met nopjes of van rubber, harken, borstels met mesjes, shedders, vilt kammen, EzzyGroom of BeFree borstels. De genoemde merken promoten met foto’s van de borstel en een grote hoop haren.
Spijtig genoeg lijken ook sommige bedrijven niet op de hoogte van de haargroei en het verharingsproces.

Door te vaak te borstelen of verkeerde materialen te gebruiken, stimuleer je in feite de verharing met de nodige gevolgen.

Mijn advies:
– neem contact op met een ervaren professionele hondentrimmer
– vraag welke borstel, kam en vachtverzorgingsproduct het beste voor jouw hond gebruikt kan worden (op welke manier en hoe vaak moet je die dan gebruiken)
– vraag naar de was- en blaasmethode
– niet te vaak kammen
– sommige honden hoef je helemaal niet te borstelen (kortharige rassen bv.)
– heeft de hond ook huidklachten? Neem dan contact op met een dermatoloog.
– vermijd het gebruik van bovenstaande borstels en ondeskundig handelen!
– vermijd niet natuurlijke vachtverzorgproducten

Wil je persoonlijk advies? Neem dan contact met me op.
Mijn contactgegevens staan op mijn contact webpagina.

Deelt dit: