ALD Chester

Een nieuwe reeks die ik vanaf vandaag ga starten voor zowel DOODLETRIMSALON als Trimsalon Knip. Een foto van de hond in de trimsalons van voor en na hoort hier natuurlijk bij en elke keer een leuke en handige tip(s) of een cadeau. Dit is mogelijk gemaakt door de samenwerking met NATUURLIJK4DOGS.

Hieronder zie je de foto’s van Chester een Australian Labradoodle waarbij het verzoek is de berenpoten en vierkante kop en zo lang mogelijk te laten. Je ziet het zo niet maar op de huid zit e.e.a. voor wat betreft de vacht goed vast zeker waar zijn tuig zit. Bij de fleece vachten zie je vaak dat wanneer je net borstelt wordt er geen haar verwijdert maar borstel je door dan zie je dat er vacht uitkomt dus het geheim van succes voor GEEN klitten is starten met borstelen met de doodleborstel voor minimaal 15 minuten. Controleren met de controle kam zodat je er van verzekerd bent dat de vacht niet vast zit op de huid.

De tuigen die veroorzaken zeker echte viltplekken (mechanische beschadiging) en dan wordt gezegd hij heeft geen klitten maar ga je dan knippen dan kom je op de laag van klitten die verwijdert dienen te worden omdat je dit meteen ziet. Vaak wordt door de consument van boven naar beneden geborsteld met alle gevolgen van dien want zoals diegene die bij mij een workshop hebben gevolgd weten dat je zo niet borstelt om je Doodle vilt- en klitvrij te hebben en te houden.

De foto NA is wat vertekend met de oorlengte omdat Chester zijn neus wat lager heeft dan de VOOR foto heeft. Chester kijkt wat koketter.

Deelt dit: