Toy Poedel “Toby”

Een ras die diep in mijn hart zit namelijk de Poedel. Afgelopen week kreeg ik de Toy Poedel “Toby”in de kleurslag crème in mijn trimsalon KNIP. De leeftijd van de pup was slechts 4 maand en zijn allereerste keer dus alles heel relaxed gedaan. Een ware wellness  behandeling wat betekend wassen en knippen en natuurlijk deze keer een mooie bowtie met strass steentjes erbij. Ik moet de bowtie’s nog in de webshop plaatsen want sinds kort verkoop ik de handgemaakte Bowtie’s ook.

Toby kreeg een zogenaamde Puppy knip met geschoren snoetjes en voetjes. Alles op verzoek van de eigenaren die met grote nadruk aan me vertelde dat Toby niet kort mocht maar als een echte Poedel. Ik vertelde hen dat de vacht van Toby nog echt puppy is dus nog wat steviger naarmate hij ouder wordt gaat krijgen en dat dan de vacht dan ook mooier gaat “vallen”. Voor nu vonden de eigenaren Toby al geweldig hetgeen ik ook van harte van beamen.

Toby is gewassen met de vloeibare shampoo van Natuurlijk4Dogs toen een klein dotje heerlijke vloeibare conditioner daarna tot 3/4 droog uitgeblazen om daarna de stevigheidspray in de vacht gespoten gesprayd om de vacht goed droog te föhnen. Voor de nog wat lossige kuif heb ik als finishing touch wat model gel aangebracht die de kuif net wat steviger maakt zonder dat de vacht plakkerig aanvoelt.

Behalve dat ik hem prachtig vind is hij ook zo’n schatje boordevol met liefde die hij met zijn kusjes ruiterlijk aan je uitdeelt. Ik heb de tijd voor Toby genomen zodat er geen stress was. Toby heeft genoten en zijn beauty behandeling als vanzelfsprekend ervaren. Ik heb weer van Toby genoten en kijk er naar uit wanneer hij weer gaat komen. Tot snel lieve Toby xoxo

Toy Poedel “Toby”
Deelt dit: