Lente Leuk

Een gezonde vacht is niet alleen mooi, maar ook erg belangrijk voor je hond want de conditie van de vacht is een reflectie over de totale gezondheid van je lieverd. Ook zorgt een gezonde vacht voor het totale welzijn van je viervoeter.

De meeste honden verharen alleen in de rui-periode overmatig. In de lente en herfst wisselt de hondenvacht van zomer- naar winteruitvoering en andersom. In deze periode zul je extra moeten borstelen om je hondje door de rui heen te helpen. Bovendien ben je zo ook zelf het snelst van je huis vol hondenhaar af.

De rui is een natuurlijk proces dat bij je harige vriendje hoort. Het is daarom beter om de rui zijn gang te laten gaan. Naast regelmatig borstelen kun je je hondje een keer in bad doen, zodat hij zijn losse haren sneller kwijtraakt. Gebruik in dit geval wel een goede hondenshampoo van Natuurlijk4Dogs, die je enkele minuten laat inwerken. Spoel vervolgens de vacht van je hondje goed uit en droog hem goed af.

Persoonlijk raad ik je aan om de hond goed droog te föhnen. Ondertussen kun je de vacht van je hondje voorzichtig borstelen met een speciale hondenborstel die bij mij te koop zijn specifiek voor het type vacht van jouw hondje. Vind je dit allemaal te veel werk dan heb ik de WAS-BLAAS behandeling voor je! Je bent dan in 1 keer van alle haren af voor een zeer betaalbare prijs! Neem contact met me op voor de diverse mogelijkheden voor jouw kanjer 🙂

Maak van de LENTE leuk en geen JEUK!

Deelt dit: