Duurder en hoeft niet

Hieronder zie je de foto van mini-doodle Maurice. Maurice zit in de welbekende vachtwissel waardoor de vacht net op zijn huid giga aan het vervilten, klitten is. Alles was wat uit verhouding zodat Maurice meer op een Boomer dan een Doodle leek. Op het oog dacht je zo van die ziet er goed uit maar kwam je met de kam dan was er geen doorkomen aan en zat de kam volledig vast. De eigenaren wilden absoluut niet geschoren dus heb ik alles met de dubbele effileer schaar los gemaakt om vervolgens met de chunker alles in model te zetten.

Het totale eindmodel werd hierdoor aanzienlijk korter dan dat in de planning was maar nu kan hopelijk alles weer bij worden gehouden zodat het totaalbeeld de volgende keer wat langer gelaten kan worden. Maurice is een 100% schatje die geleerd is kusjes te geven iets wat hij heel graag doet. Om een indicatie te geven van de tijdsduur van deze behandeling kan ik zeggen dat dit totaal ruim 5 uur is. Uiteraard is ook Maurice gewassen met  de heerlijke Natuurlijk4Dogs vloeibare shampoo in de geur “Natuurlijk4Dogs. Deze shampoo tast de vetlaag niet aan waardoor de klitten relatief makkelijk te verwijderen zijn zeker wanneer je de waterblazer gebruikt!

Deelt dit: